ZERO waste travel: Lad os droppe engangsplast på rejsen
Vores første blogpost nogensinde handlede om de mange forskellige ting vi kan gøre for at gøre vores rejse mere skånsom for miljøet i sin helhed, og lokalt på de steder vi kommer.
Denne bloggen giver konkrete tips til hvordan vi som rejsende kan bytte engangsflasker, plastposer, styrofen, papkrus m.m. ud med genanvendelige produkter.
Engangsplast inkluderer plastposer når vi handler, emballage på produkter i rejsestørrelse, engangsbestik og plastkrus og ikke mindst engangsflasker til vand o.a.
Som alternativ til plastposer, vil vi anbefale en lille rygsæk eller en totebag, som du enten kan pakke ned i kufferten eller bære rundt på, med dine ting i, afhængig af rejsemål/ måde og personlige præferencer, samt lægge evt. indkøb i. Hvis du er mest til totebags, vil vi anbefale dem i GOTS- certificeret bomuld fra Tintok. Den er rigtig smart, og vil du være rigtig moderne vælger du den i kordfløjl , som du nemmest bærer som en crossbody, uanset om det er bomuldslærred eller andet materiale. Der er en ydre lomme i Tintok taskerne med plads til din vandflaske, som for eksempel kan være den i stål fra AYA&IDA. Hvis du foretrækker en lukket tote kan du for eksempel vælge Gweneth recycled tote bag med lynlåslukning i recycled polyester. Er du mere til rygsække kan vi varmt anbefale alle fra Kintobe, de er bare så flotte. For eksempel Karla som også er god som underseat bagage, eller den letteste af dem, Tippi, som nemt får plads selv i en kabinekuffert hvis du kun vil bruge den lejlighedsvis på din rejse. Den kan også bruges som en tote, og er meget versatil som ferietaske eller rygsæk.
Det var poserne. Når det kommer til flasker og krus skal vi væk fra plast og over i foodgrade stål. Som nævnt er AYA&IIDA flasken i 500 ml en god størrelse og er du afhængig af latte to go, er AYA&IDAs CUP2GO virkelig god.
Mad som du ikke spiser på café/ restaurant eller ikke selv tilbereder er som regel kilde til en hel del affald. Måske har du noget campingbestik derhjemme eller bare noget almindelig bestik du kan tage med i en lille tøjpose. Du kan også købe et letvægtssæt i bambus, inklusive sugerør, for eksempel dette fra Bambaw.
Engangsemballage? Undgå at købe mad der er færdigt pakket i engangsemballage, og skal du have mad med, er denne madkasse uden plast i den mindste størrelse en fin mulighed både til rester, madpakke og takeaway. Engangsservietter? Tøjservietter eller et lommetørklæde, er muligheder her.
Det sidste engangsprodukt vi vil nævne her, er vatrondeller til rensning af huden og fjernelse af makeup. Der findes utallige produkter du kan vælge som kan vaskes og genbruges igen og igen. Vi har valgt disse, blandt andet fordi de kan tåle vask ved 60 grader i en lille pose, sammen med sengetøj og håndklæder.
Tungvindt, eller for meget? Det hele handler om at ændre vaner. Det er nemmere at tage en ting ad gangen, så når en ny vane er blevet rutine, kan du kigge på det næste skridt. Start f.eks. med at bytte plastposerne ud med en tote eller en lille rygsæk og drop at købe vandflasker lavet af plastik. De 200 kroner en god stålflaske koster, er hurtigt tjent ind, og du kan altid finde steder hvor du kan få din flaske fyldt op med rent vand, helt gratis.
Du kan se nogle af produkterne vi foreslår på billedet øverst. Genbrug er dog bedre end at købe nyt.
Det med kemien, og vores kemiske fodaftryk, tager vi en anden dag, Zero waste travel swap 2.