Tips til en mere bæredygtig rejse

Tips til en mere bæredygtig rejse

For miljøet er det bedst at blive hjemme. Staycation er også dejligt afslappende og kan give dig nye oplevelser i dit nærmiljø. Men at rejse, har altid været en vigtig del af menneskers liv og vil fortsat være det. I denne blog får du nogle tips til hvordan du kan gøre dine rejser lidt mere skånsomme for miljøet.

At holde op med at tage på flyrejser er det bedste valg du kan gøre for miljøet, dernæst at skære kraftig ned på antal flyrejser per år. At udforske sit land og nabolandene fra et tog kan også være en ny og givende måde at rejse på.
Bæredygtige rejser inkluderer mange andre aspekter end bare at holde op med at flyve. Der er mange valg du kan tage for at gøre din rejse mere bæredygtig. Nedenfor følger nogle tips til hvad du kan gøre.
Valg af transportmiddel

Undersøg alle forskellige muligheder for at nå dit rejsemål, før du booker flybilletter. Færge, bus eller tog er måske muligheder. Slow travel kan gøre rejsen i sig selv til målet.

Nogle gange er flyrejse den eneste mulighed. Der er alligevel ting du kan gøre for at gøre din rejse mindre klimabelastende. For eksempel bruges der størst mængde brændstof ved take off og landing. Direkte fly er derfor bedre end flyrejser med mellemlandinger. På den måde sparer du både miljøet og tid, så det er en win-win.

Travel light

Jo mindre vægt der skal transporteres jo mindre brændstof går der til transporten. Hvis du har mindre bagage med, bruges der mindre brændstof og dermed bidrager du til mindre karbon emission. Med god planlægning kan man nøjes med en kabinekuffert og en taske under sædet. Et lettere fly udleder mindre CO2. Vi vil udfordre et par stylister til at pakke en kabinekuffert og en underseat taske til en uges ferie! 

Her hos The Traveller sælger vi BPA fri stålflasker der kan holde dine drikke kolde og varme undervejs på rejsen. Hav altid en af dem med og drop plastikflaskerne, både engangs og andre. Hvis du ikke vil drikke vand fra hanen, er der sikkert nogle restauranter hvor du kan få lov til at fylde din flaske med filtreret vand. På hoteller kan du også be om at få en kande med filtreret vand på værelset. Et termokrus til din latte eller te er også et godt alternativ til papkrus når du er på farten.

Skal du handle undervejs, har du miljøvenlige muligheder for at tage en shopping taske med: En tote lavet af plantefibre eller en lavet af recycled plastikflasker er gode valg.  Hvis du plejer at pakke dine ting i poser i tasken eller kufferten, kan det være en god ide at købe nogle packing organizers og poser af god kvalitet som du kan have i årevis.

Brug offentlig transport

Når du har nået din destination, kan det at bruge offentlig transport også være oplevelsesrigt, i tillæg til at det er godt for miljøet. Metroen i Paris, sporvognen i Oslo, eller Londons busser kan byde på mange spændende oplevelser og møder med nye mennesker. Hvis du skal have din bagage med, er det også meget nemmere at tage den med på bus eller tog hvis du praktiserer travel light.

På hotellet

Er der flere ting du kan gøre for at belaste miljøet mindre. Det er smart ikke at bruge hotellets vaskeservice, da hver enkelt gæsts tøj ofte vaskes separat, selv om det bare er få ting. Tag en vasketøjspose med, og skyl eventuelt lidt tøj op på badeværelset hvis du har brug for det.

Tag dine rester af sæbe, shampoo etc. med hjem. Plastflaskerne kan du fylde op og bruge på din næste rejse. På hotellet bliver hotellets små beholdere med sæbe, creme og shampoo og tandpasta som regel smidt ud.

Når du skal vælge hotel, kan du kigge efter “grønne” hoteller, som for eksempel bruger miljøvenlige rengøringsprodukter, sparer på energi og vand, praktiserer affaldssortering og i det hele taget at minimere miljøbelastningen på mange måder. I København for eksempel findes der masser af miljømærkede hoteller.

Tænk over hvilke skønheds- og plejeprodukter du bruger

Vær opmærksom på kemikalierne i dine hudplejeprodukter. Tænk på biologisk nedbrydelighed mhp. sæber og shampoo. Tænk også på, at den solcreme du benytter på din badeferie, ikke skal indeholde kemikalier der skader det maritime miljø. Når du rejser videre, skal du helst ikke have forurenet stedet med dine plejeprodukter. På The Traveller vil vi føre nogle simple hudplejeprodukter, med "no nasties" på indholdslisten. 

Drop souvenirene

At købe færre ting er en af de nemmeste ting at gøre for at reducere vores negative effekter på miljøet. Hvis du gerne vil have en fysisk gave eller et minde med hjem så tænk på ting af god kvalitet med varig værdi, et smykke, kunst eller nogle gode tekstiler. Og tænk på om det er noget der vil blive brugt derhjemme. Måske er det nok at tage nogle gode rejsefotos, som autentiske og varige rejseminder.

Tænk altid på moder jord når du planlægger og gennemfører din rejse.

Det behøver ikke at være kompliceret at gøre din rejse mere bæredygtig, men der kræves noget planlægning. Både små og store ting du gør tæller! Både før og under rejsen. 

Vi kan alle gøre noget som individer der bringer os i en mere bæredygtig retning -step by step

Tilbage til blog