Økologiske Bomuldstasker i vores shop - OMOM, Habiba, m.m.

For noget tid siden faldt jeg over OMOM, en svensk virksomhed grundlagt af en ung kvinde Linda Lindt, som producerer tasker til forskellig brug med udgangspunkt i shoppingtasken, i det fineste mest holdbare økologiske bomuldslærred, og behovet for at transportere varer og ting. I begyndelsen syede Linda tingene selv og solgte dem på markeder, nu foregår produktionen i Indien, den største producent af økologiske bomuldsprodukter, de har en lang og fin tradition. Et af de nyeste produkterne er den store “tygkassen”, weekendtasken, som er en stor åben taske med sidelommer og korte og lange håndtag. Sådan en taske du bare kan smide alt i og tage den over skulderen eller med i bilen.

En anden økologisk bomuldstaske vi har, er blevet omtalt i en anden blogpost, lærredstasken Mira og kordfløjstasken Mati fra Tintok, som kan bruges til shopping når du ikke skal have for meget, stor håndtaske når du skal have mere, alternativ til en lille rygsæk mm. Jeg har den selv i cordfløjl og er meget glad for den - der er rygsæktyper og så er der tasketyper :)

På toilettaskefronten er der sket en del. Vi startede med GOTS -certificerede toilettasker fra Studio Feder, Senere er Habiba kommet til, og svenske Ulrika Gyllsted. Svenskerne, der er kendt for sine miljøbeskyttelses interesser har mange gode producenter. Det er også derfra vi har producenten af den ecomærkede, bionedbrydbare Organotex spray til imprægnering af alle slags tekstiler.

Alle har kommet til de sidste år, på bølgen af interesse for økologi generelt som nu ikke bare gælder mad, men også tekstiler og meget andet.

Undtagen Habiba der har kørt sin egen økologiske produktion i årevis. De har ikke gået op i at blive certificeret, som i dag er et stærkt kort i markedsføringen. De andre brands vi har nævnt bruger GOTS- certificeret materiale. 

Og for dem alle gælder også at der er fokus på lækkert design, sådan cool lækkerhed der tiltaler de unge, de designinteresserede, alle aldre og typer af kvinder og også mænd, vi har også sorte tasker og andre farver som har en mere unisex appel, det med mande og kvindetasker er ved at blive et lidt opløst koncept for mange brands.

Og NariKind, som vi har rejse og Toilettasker fra, er en blanding af Genbrug og økologi.

 

 

 

Tilbage til blog