3 bomuldstasker, 3 helt forskellige størrelser 3 Brands

3 bomuldstasker, 3 helt forskellige størrelser 3 Brands

For nogle dage siden faldt jeg over OMOM, en svensk virksomhed grundlagt af en ung kvinde Linda Lindt, som producerer tasker til forskellig brug med udgangspunkt i shoppingtasken, i det fineste mest holdbare økologiske bomuldslærred, og behovet for at transportere varer og ting. I begyndelsen syede Linda tingene selv og solgte dem på markeder, nu foregår produktionen i Indien, den største producent af økologiske bomuldsprodukter, de har en lang og fin tradition. Et af de nyeste produkterne er den store “tygkassen”, weekendtasken, som er en stor åben taske med sidelommer og korte og lange håndtag. Sådan en taske du bare kan smide alt i og tage den over skulderen eller med i bilen.

Den mellemste størrelse vi har er blevet omtalt i en anden blogpost, lærredstasken Mira og kordfløjstasken Mati fra Tintok, som kan bruges til shopping når du ikke skal have for meget, stor håndtaske når du skal have mere, alternativ til en lille rygsæk mm.

Og endelig har vi toilettasker fra Studio Feder. En dansk virksomhed med økologiske bomuldsvarer der har vokset hurtigt og blevet succesfulde på kort tid.

Alle tre har kommet til de sidste år, på bølgen af interesse for økologi generelt som nu ikke bare gælder mad, men også tekstiler og meget andet.

Og for dem alle gælder også at der er fokus på lækkert design, sådan cool lækkerhed der tiltaler de unge, de designinteresserede, alle aldre og typer af kvinder og også mænd, vi har også sorte tasker og andre farver som har en mere unisex appel, det med mande og kvindetasker er ved at blive et lidt opløst koncept for mange brands.

Alle tre er GOTS- certificerede, den højeste økologi/certificering indenfor tekstiler.

Tilbage til bloggen