Historien om Tintok - totebagen med det sjove navn

For et par uger siden havde jeg et hyggeligt og inspirerende besøg af Martin Have. Han har sammen med sin kone Maria for et par år siden startet virksomheden Tintok, hvor k'et står for kærlighed. De to har en stor kærlighed til naturen til fælles. Gennem Tintok udlever de en drøm om at gøre bæredygtige jobs til en levemåde og levebrød. Maria kom fra et job som designer i et fast fashion firma, hvor der hele tiden bliver produceret tøj uden omtanke for naturen og mennesker. Meget af det ender som affald, inden det overhovedet når butikshylderne. Maria opsagde sit job og valgte en anden mere harmonisk, men også mere krævende livsvej. Med udgangspunkt i sin designer baggrund skaber hun tidløse produkter, uden brug af kemikalier, der kan skade mennesker og natur, samt brug af økologisk produceret bomuld. De har gået efter og fået den højeste certificering indenfor plantebaserede tekstiler.

GOTS.

Denne certificering inddrager alle led i produktionen og foruden økologi også ingen brug af f.eks skadelige farvestoffer og andre kemikalier, som er en af de største forurenere vi har, giftige kemikalier i naturen fra tekstilindustrien.  Der er også krav til gode løns- og arbejdsforhold i hele forsyningskæden, og der bliver regelmæssigt tjekket, at man er indenfor rammerne. Vi vil skrive en egen artikel om økologi certificeringer, og hvorfor vi prioriterer GOTS.

Indtil videre inkluderer produktionen totes og nogle lidt større taske modeller i økologisk bomuldslærred, samt det sidste skud på stammen, kordfløjlstasker, et materiale der er ved at få en renæssance. 

Vi har to af dem i butikken: canvas totebaggen Mira i mange forskellige farver, og kordfløjlstasken Mati i alle fire farver. Vi glæder os til at følge Maria og Martins videre rejse og se hvad de udvikler fremadrettet.

Martin var her over fra Vejle for at møde kunder. Samt for at deltage på kulturnat i DACs designshop, hvor der sælges innovativt dansk og også udenlandsk design, blandt andet Maria og Martins Tintok tasker.

Tilbage til blog