made in europe

Ting til rejsen - Made in Europe

Rejsedagbogen The Journal, af Kartotek Copenhagen, er produceret i Tyskland af svensk papir.

Som indkøber til vores shop tjekker jeg hvor produkterne bliver produceret, og om der er kontrol med produktionsforholdene. Stål af høj kvalitet bliver i stor grad produceret i Kina, ligeledes forbrugerelektronik, bambusprodukter, recycled materiale til toilettasker og meget mere. Kina er verdens fabrik på rigtig mange områder. Dels fordi der er mange råvarer, tilgang på arbejdskraft og det er meget billigere at få produceret ting der end i Europa.

I disse tider synes jeg det er dejligt, når vi finder brands som producerer i Europa.

Et fint eksempel er BigSo Box of Sweden som har en fabrik i Litauen hvor de blandt andet laver en rejseserie med packing cubes, hængende toilettasker, accessory organizers, vasketøjs- og skoposer i en god kvalitet endog til meget rimelige priser. 


Vi har  introduceret Koustrup, meget med design fra Jim Lyngvild, som søger efter europæiske producenter, og finder dem. De leverer kun produkter i en kvalitet som vi er stolte over at sælge, de er meget fine og nærmest sarte i udtrykket, som de her kuffertmærker.

Tintok har også flyttet deres produktion til Europa og Studio Feder får også noget lavet i Europa - Portugal er et stort produktionsland for Økologisk bomuld. Gunilla Gyllstad får vævet sit økologiske stof til sine tekstiler i Sverige, og syet i Europa.

 

Europa blir sandsynligvis aldrig den fabrik det en gang var -men det er dejligt at der foregår produktion af alle typer varer indenfor rejseindustrien i Europa sådan at viden holdes vedlige og ikke absolut alt skal sejles over det Store Indiske Ocean. Det gør os også mindre sårbare at vi kan lave de ting vi har brug for.

 

 

Tilbage til blog