valg af kuffert

Indchecket bagage - hvor meget og hvilken kuffert?

Trenden med at rejse med kun håndbagage eller kabinekuffert er fortsat. Dog er en del flyselskaber begyndt at være trætte af at folk kommer slæbende med flere stykker håndbagage og nogle er begyndt at slå ned på det. Rammer det pengepungen virker det måske rimelig godt. 

Der vil altid være brug for at rejse med større bagage en gang iblandt, hvis det drejer sig om ferie, længere rejser, eller der skal formelt tøj med for eksempel.

Mens kabine kuffert reglerne for fly er en mere kompliceret affære, da der er så mange forskellige regler for de forskellige flyselskaber, er det lidt mere overskueligt med indchecket bagage.

Når det gælder mål, er det en generel regel at kufferter ikke må være mere end 158 cm, bredde + højde + længde, men igen, hos nogen kan man ha større bagage med, foruden specialbagage som ski, cykler m.m. Generelt behøver du ikke tænke på målene, men kun på vægten når du skal indlevere din bagage, i modsætning til kabinekufferten. Er man afhængig af kørestol, har luftfartsselskaberne pligt til at tage ens manuelle kørestol med.

Vægten du må have med, varierer heller ikke så meget flyselskaberne imellem. Her kan du til gengæld vøre sikker på at din kuffert bliver vejet ved indtjekningen og du kommer til at betale for overvægt hvis din kuffert vejer for meget. Du kan få en let og billig vægt til at veje din kuffert. Den kan du også have med i kufferten såfremt du planlægger at tage mere med hjem.

På oversøiske rejser må du som regel ha mere bagage med, eventuelt også flere kufferter. På dyrere billetter gælder også særlige regler, typisk kan man så ha flere kg med i sin kuffert.

Vi tager udgangspunkt i en turist klasse billett i Europa.

Her kommer en vejledende liste. Hvis du har billigste billet skal du hos mange flyselskaber betale ekstra for at have indchecket bagage, mens det hos andre er inkluderet. Det kan du se på flyselskabets hjemmeside om bagage, og når du er ved at vælge billett. Nogle gange kan det betale sig at købe den lidt dyrere turistklasse billet hvis man skal have en kuffert indchecket.

SAS.                     23 kg

Norwegian.           23 kg

British Airways      23 kg

KLM                      23 kg

Air France.            23 kg

Lufthansa              23 kg

Finnair                   23 kg

Swizzair                 23 kg

Easyjet                  15 kg eller 23 kg kan tilkøbes

Ryanair                  10 eller 20 kg kan tilkøbes

Wizzair                   23 kg eller 32 kg kan tilkøbes

På langdistanceflyvninger må man tit have mere med. Hvis flyet er chartret, kan det være andre regler, eller når du har købt en pakkerejse. Nogle ruteflyselskaber flyver også charter, som for eksempel SAS for Apollo.

Hvor stor skal kufferten være for at rumme det du har brug for?

Check-in kufferter begynder ved en størrelse på ca. 65 liter. Afhængig af hvordan og hvad du pakker i den vil den kunne rumme 15 - 20 kg inklusive kuffert. I en større kuffert på 80-100 liter vil du helt sikkert få plads til det du kan få med på en 23 kgs allowance. Hvis du er typen der ikke har så meget med, er en medium/65 liters kuffert som regel stor nok til en almindelig ferierejse. Du kan også supplere med en lidt større taske til håndbagage, evt en af dem med trolleystrop, eller en rygsæk. 

Er man et par, er det værd at overveje om man i stedet for to mindre kufferter skal tage en større med, og dermed slippe for et ekstra bagagegebyr. Skal du på en oversøisk rejse kan du overveje en endnu større kuffert, på 110-115 liter, hvor du kan have de typisk 32 kg med, men i Europa vil du sjældent have brug for en så stor kuffert. Skal du have rigtig meget med, er det her værd at overveje en kabine kuffert plus den store indcheckningskuffert i stedet for at betale for dyr overvægt i indleveret bagage.

Day har kufferter der rummer 65 og 95 liter og Adax har også 65 liter og 100 liters kufferter. Delsey, som er et komplet kuffertbrand har alle størrelser, også med ekspensjon/udvidelse.

I øvrigt har vi flere tasker og rygsække som du må ha med som gratis håndbagage, hvor målet ofte er 40x30x15 cm, mere specifikt om det under blogposten om kabinekufferter og håndbagage.

Der vil altid være brug for håndbagage til dine mest nødvendige ting, skulle din indcheckede bagage blive forsinket.

Tager du i stedet for toget, behøves du slet ikke tænke på mål og vægt på din kuffert. Desværre går det nok nogle år før jernbanenettet er udbygget så vi gnidningsfrit kan rejse med hurtigtog gennem hele Europa.

Se hele vores udvalg af kufferter.

Tilbage til blog