Hvordan vedligeholder jeg min kuffert?

Vil du gerne have at din kuffert bliver ved med at se pæn ud i lang tid? Eller er den blevet lidt grim at se på og du overvejer at skifte den ud? En kærlig hånd kan måske give den et par års ekstra levetid…..

Her hos Thetraveller har vi eksperimenteret lidt med nogle af vores egne kufferter der er en del år gamle og godt kunne trænge til en brushup:

En par almindelig sorte softcases fra Samsonite og en Epic hardcase fik hver deres tur. Her er hvad vi gjorde.

Produkter

Interiør rens til bil

Vinyl/plast rens til bil

Flydende vaskemiddel til kulørt tøj, eventuelt Vanish flydende pletfjerner

Hård voks, for eksempel stearin

WD-40 universalolie Spray

Indvendig.
Vores kufferter var overraskende pæne i foret uden væsentlige pletter. Nok fordi vi altid sørger for at alt flydende indhold er godt indpakket og beskyttet af omkringliggende tøj. Der var noget sand fra en badeferie i den ene kuffert.

Trin et for indvendig rengøring af kufferten er støvsugning. Er der lynlåse i foret, åbner vi dem og støvsuger også mellem for og kuffertens ydre materiale.

Er der kommet pletter på foret er første trin at vaske med lunkent vand med kulørt vaskemiddel til tøj med en mikrofiberklud eller andet. Hvis det ikke er nok kan du prøve med Vanish flydende pletfjerner som kan klare det meste.

Husk endelig at kuffertens for skal være helt tørt inden du sætter den væk, indtil næste gang. Nye pletter er altid nemmere at fjerne end gamle, så jo før jo bedre. 

Udvendigt:

er der altid en god ide at tørre kufferten af inden du sætter den væk, fjerne snavs på hjulene etcetera. En hård kuffert som har fået striber af hårdhændet  kontakt med anden bagage eller endnu værre skrammer i kuffertens overflade, kan komme til at shine igen og du kan fjerne genstridige striber med vinylrens til bil. Den skal måske poleres et par gange, men så kan den komme til at stå skarpt igen, selv om den så grim ud i forvejen. 

Har din bløde kuffert blevet plettet, kan det klares med lidt sæbevand, eller hvis det ikke er nok, er interiørrens til bil rigtig godt til at få din bløde kuffert ren igen. Måske vil du til sidst imprægnere din kuffert for at gøre den mere smuds’ og vandafvisende til din næste rejse, med imprægneringsspray. Vi sælger den ikke giftige spray fra Organotex til reimprgegnering af tasker m.m. 

Efter nogle år, og måske efter kortere tid, kan lynlåsen begynde at drille, specielt kan den blive træg og svær at trække rundt hjørnerne. En fast voks, for eksempel et stearinlys,  som du trækker langs begge sider af lynlåsen kan hjælpe. Og ellers er Universalolie WD-40 et mirakelprodukt der kan fikse meget, også træge lynlåse. Hvis du er stø på hånden kan du måske spraye med mundstykket, men da vi absolut ikke vil ha olierester på lynlåsens stof, er en sikrere metode at tage lidt olie på noget køkkenrulle eller en klud og smøre forsigtig på begge sider af den åbne lynlås. Heller behandle to gange end at risikere at få rester af overskydende olie der er svær at fjerne igen. Vores bløde kuffert som var ret svær at komme om hjørnerne med, blev helt velfungerende igen

Håber ovenstående kan hjælpe dig med at holde din kuffert fin og i god form i mange år. En kvalitetskuffert kan sagtens holde i mange år hvis du bare rejser få gange om året. Specielt hvis du giver den lidt pleje når du kommer hjem fra din rejse.

Tilbage til blog