vedligeholdelse af en gammel taske

Hvordan vedligeholder jeg min taske?

Ligner din taske den ellers fine taske den på coverbildet til bloggen?

Det kan den hurtigt komme til, og når først sådan en taske er blevet snavset er det svært at få den pæn igen. Der er dog nogle ting man kan gøre for at forhindre at det sker, udover at være omhyggelig med ikke at lægge sin taske på gulve og andre snavsede steder..

Hos the traveller sælger vi tasker af to typer materiale: Økologisk bomuld, som Studio Feder, Tintok, Habiba og OMOM. Samt nylon/polyester som for eksempel Day Et, Kintobe, Ay studios, Silfen og Cph Bags

Fordelen ved en bomuldstaske er blandt andet at du kan vaske den. Vi vil ikke anbefale at du vasker din toilettaske og totebags i vaskemaskinen, da de ikke kan tåle de samme som for eksempel et håndklæder og sengetøj, selv om materialet er bomuld.

En kort blødlægning med mild sæbe og derefter skylle tasken og tørre den ved at hænge den op er hvad vi vil anbefale generelt.

Mere specifikt skriver Studio Feder at deres toilettasker og totes kan vaskes ved 40 grader, tørretumbles ved lav temperatur og stryges ved lav temperatur. Tintok taskerne har vaskeanvisningpå indsiden, de anbefaler vask ved 30grader,  Habiba ligeledes 30 grader med mildt vaskemiddel og gerne håndvask og dryptørring.

Tasker af Nylon og Polyester er ikke lige til at putte i vaskemaskinen. Generelt anbefales at pletrense og imprægnere for at florlænge taskernes levetid.

Her er hvad Day Et siger om vedigehold af deres tasker, som for det meste er lavet af genanvendt plast/polyester:

Taskerne bør ikke vaskes i maskine, men pletrenses med en fugtig klud, Brug imprægneringsspray for at dine tasker forbliver vandafvisende og smudsafvisende, Små rifter kan repareres ved at sy dem sammen igen. Mindre huller kan fikses med en lap eller et broderi -brug fantasien så tasken kan få sit personlige udtryk  En ødelagt lynlås, knap eller metaldel kan skiftes. Din taske behøves aldrig at blive smidt ud, sælg den eller giv den væk når du ikke længere skal bruge den.

Ovennævnte vil være en brugbar anvisning for de fleste taske i polyester/ripstop og nylon.

Dog er der nogle af dem der også kan vaskes og dryptærres, for eksempel alle taskerne fra CpH Bags, som vi har både som weekendtaske og toilettasker

Kintobe anbefaler specifikt brug af Organotex til reinmpregnering. Det er et produkt vi også har valgt at sælge da det er et eco-mærket produkt udviklet og produceret i Sverige, De fleste impregneringsmidler kan ikke opnå den type mærkning da de indeholder stoffer som kan akkumuleres i naturen og forårsage forurening og skade miljøet. Vi sælger Organotex til en meget lav pris for at stimulere til at man udskifter PFC holdige impregneringsmidler til det biovenlige produkt.

Tilbage til blog