HVILKEN STØRRELSE KABINEKUFFERT SKAL JEG VÆLGE?


Umiddelbart er en kabinekuffert, eller en håndbagagekuffert, en kuffert du har for at kunne tage med ombord på flyrejser, så du kan få en mere gnidningsfri rejse uden at checke din bagage ind, med alt hvad det indebærer af ekstra tid og omkostninger.

Tidligere var det almindeligt at håndbagage var gratis at have med ombord i flyet. De senere år har også ruteflyselskaber som SAS begyndt at tage betalt for bagagen, også om det kun er en kabinekuffert du har med.

Det er lidt komplicerende at flyselskaberne opererer med forskellig mål og vægt på den kuffert du må tage med ombord, så det må du checke når du booker din rejse, da det kan komme til at koste rigtig meget at stå med en kabinekuffert i lufthaven som du bliver nødt til at checke ind.

Det står på luftfartsselskabets hjemmeside, hvad du må have med ombord, så det er nemt nok at finde ud af. Det vil også sige at du kan blive nødt til at have  et par forskellige kabinekufferter hvis du rejser med flere forskellige flyselskaber. Og gerne vil have max med ombord. Og ja, det er korrekt at med British Airways må man have 23 kg i håndbagagen!

Selskaber som SAS, Norwegian, AIr France, British Airways med flere har som regel lidt mere generøse mål for hvor stor din kabinekuffert må være. Dog er der særligt for Airfrance og KLM at kabinekufferten kun må være 35 cm bred.

Den mest almindelige størrelser på en kabinekuffert 55x35-40x23 cm og 55x40x20 cm. Der findes modeller som kan ekspenderes fra 20-23 eller 23-26 cm i dybden.

Du kan altid have en underseat bagage som er mindre end en kabinekuffert med gratis ombord. Hos mange, hvis ikke de fleste, selskaber koster det som sagt ekstra at have en kabinekuffert med på en turistklasse eller low-fare billett. Det afhænger nemlig også af hvad for en billet du har, og typisk koster det ekstra hvis du rejser på den billigste billet. Hvis du har en dyrere billet er bagage ofte inkluderet i din pris. Det kan du se når du booker din flybillet, hvad for slags bagage du skal betale ekstra for og hvor meget.

Lad os kikke på nogle eksempler for regler vedrørende størrelse og vægt for kabinekufferter, for nogle af de almindelige flyselskaber der har flyvninger ud i Europa fra Danmark.

Luftfarsselskab        Max størrelse        Max Vægt

SAS                          55x40x23 cm           8 kg             inkl. en taske max 40x30x15cm

Lufthansa                  55x40x23 cm           8 kg             inkl.en taske max 30x40x10cm

British Airways          56x45x25 cm           23 kg           inkl.en taske max 30x40x15cm

Air France                 55x35x25 cm           12 kg           inkl en taske max 30x40x15cm

KLM                          55x35x25 cm           12 kg           inkl en taske max 30x40x15cm

Norwegian                55x40x23 cm*          10 kg           inkl en taske max30x20x38 cm

Easyjet                      55x45x25 cm*             -                 gratis: 45x36x20 cm taske

Ryanair                     55x40x20 cm*           10 kg            gratis 40x20x25 cm taske

Wizzair                      55x40x23 cm *          10 kg           gratis 40x30x20cm/10 kg

Hos Norwegian kan du ikke have kabinekuffert med ombord på den billigste billett, kun den mindre taske. Det samme gør sig gældende for Ryanair og Wizzair. Hos Easyjet kan din kabinekuffert i nogle tilfælde blive plasseret i cargo, hvis der ikke er plads ombord. Hos Ryanair og Wizzair kan du have kabinekuffert med ombord på Prioritet, men ikke på den billigste billett.

Håndbagagereglerne er noget du bør tjekke i god tid før din rejse, hvis du overvejer at kun rejse med håndbagage, og hos nogle flyselskaber, købe en billett som tillader kabinekuffert ombord, hvis det er det du ønsker. At tilkøbe bagage i lufthavnen eller i sidste øjeblik online kan hurtig blive dyrt.

Hos nogle flyselskaber, specielt lavprisselskaber, gælder det at dybden på kabinekufferten kun må være 20 cm.

Så hvis du vil være på den sikre side mhp størrelsen er 55x40x20 cm et godt bud.

Du vil altid kunne se på flyselskabets hjemmeside hvilken størrelse håndbagage du til enhver tid vil kunne have med. Reglerne for om du må have din kabinekuffert med ombord eller den skal checkes ind varierer også, men har du tilkøbt kabinekuffert, kan du selvfølgelig altid få den med såfremt den overholder mål og vægt, dog ikke altid i kabinen.

Easyjet har mulighed for at have lidt større bagage med som underseat luggage, og der findes nogle meget små kabinekufferter som opfylder disse krav. Her kan man ligeså godt tage en taske eller rygsæk med, for du kommer ikke til at blive tynget af bagagen med de mål der er for underseat bagage.

HVILKE KABINE KUFFERT STØRRELSER KAN DU FÅ HOS THETRAVELLER

Vi har rigtig mange smukke Kabinekufferter fra Day Et som for eksempel Suitcase On Board, som opfylder kravene til størrelse hos rigtig mange luftfartsselskaber, også KLM og Air France, da de er ret smalle, 34-35,5cm i bredden. Det blir næppe et problem hos disse selskaber hvis du kommer med en 40 cm bred kuffert, men de formelle krav siger altså 35 cm hos de to. Dybden er 22-23 cm afhængig af model på Days kabinekufferter.

Adax kabinekuffert Rene, som vi har i alle farver er 36 cm bred og 22 cm i dybden.

Delsey, som verdens næst største kuffertleverandør, har kufferter i absolut alle størrelser og materialer, hårde og bløde. 

Vi starter ud med to af Delseys kabinekuffertmodeller: Comete+, som er en hård kuffert, i størrelsen 55x40x20 cm, den overall mest anvendelige størrelse på en kabinekuffert. Den kan også bruges hos flyselskaber der har en grænse for dybden på kufferten på 20 cm som for eksempel Ryanair.

Den første bløde kuffert hos TheTraveller er Pin Up 6 fra Delsey Paris, som kommer i samme størrelse i kabinemodel, dog er de udvendige mål lidt større, men den angives mange steder som en 55x20x40 cm, måske på grund af en viss fleksibilitet afhængig af hvor meget du fylder den.

Alle kabinekufferterne hos os ligger i et relativt rimelig prisleje hvis vi taler om kvalitetskufferter. De fleste, også Delsey kufferterne, af de modeller vi har valgt foreløbigt, ligger på max 999 kroner med undtagelse af den flotte Day OnBoard, der kommer med separat låsbart computerrum, så den er lidt dyrere. At Delsey også kan leveres til denne lave pris, skyldes en aftale hvor kufferterne købes hjem i set fra leverandøren, vi pakker dem selv om, og derfor kan de udbydes til en rabatteret pris.

Vægten er også en faktor - vi har derfor opgivet vægt på alle kufferter vi sælger. De letteste ligger på rundt to kg, de tungeste rundt 3,3 for kabinekufferterne- værdt at overveje hvis du kun kan have 8 kg med. 

Til sidst skal det nævnes at selv om der er alle disse officielle krav til størrelsen på bagage om bord på flyet, er det ikke særlig sandsynligt at du bliver kontrolleret for om din kabinekuffert overholder mål og vægt. Det kan dog ske, at der er stikprøvekontrol. Hvis du vil være på den sikre side er det derfor bedst at undersøge, og have den rigtige størrelse og vægt på din håndbagage. Hvis du spørger dit luftfartsselskab om det gør noget om du har en kabinekuffert der afviger lidt fra deres specifikationer, vil det officielle svar altid være en henvisning til deres bagageregler.

Se alle vores kabinekufferter her.

Tilbage til blog