Hvilken størrelse kabinekuffert skal jeg vælge?

Hvilken størrelse kabinekuffert skal jeg vælge?

Umiddelbart er en kabinekuffert, eller en håndbagage kuffert, en kuffert du har for at kunne tage med ombord på flyrejser, så du kan få en mere gnidningsfri rejse uden at checke din bagage ind, med alt hvad det indebærer af ekstra tid og omkostninger.

Det kan ligeså godt være en kuffert til bil og togrejser, for eksempel en weekend rejse, eller med en ekstra bag eller rygsæk en lidt længere rejse, hvor du foretrækker en kabinekuffert. Hvis du overvejer en ekstra bagage kan vi vælge en af de mange rejsetasker vi har med trolley strop, hvor du kan fæste din taske/rygsæk stabilt til trækhåndtaget på kufferten.

Tidligere var det almindeligt at håndbagage var gratis at have med ombord i flyet. De senere år har også ruteflyselskaber som SAS begyndt at tage betalt for bagagen, også om det kun er en kabinekuffert du har med. Behovet for kabinekufferter har været støt stigende og er efterhånden den foretrukne kuffert for rigtig mange.

Det er lidt komplicerende at flyselskaberne opererer med forskellig mål og vægt på den kuffert du må tage med ombord, så det må du checke når du booker din rejse, da det kan komme til at koste rigtig meget at stå med en kabinekuffert i lufthavnen som du er nødt til at checke ind.

Det står på luftfartsselskabets hjemmeside, hvad du må have med ombord, så det er nemt nok at finde ud af. Det vil også sige, at du kan blive nødt til at have et par forskellige kabinekufferter hvis du rejser med flere forskellige flyselskaber. Og samtidig gerne vil have max med ombord. Og ja, det er korrekt at med British Airways må man have 23 kg i håndbagagen!

Selskaber som SAS, Norwegian, Air France, British Airways, samt Easyjet af dem vi har nævnt, har som regel lidt mere generøse mål for hvor stor din kabinekuffert må være. Dog er der særligt for Air France og KLM, at kabinekufferten kun må være 35 cm bred. Til gængæld må den være 25 cm dyb, så her er Delsey Chatelet Air perfekt! Den er også god hos British Airways og Easyjet.

Rejser du på business er der generelt mere generøse muligheder end de muligheder vi har listet op for turistklasse nedenfor.

Den mest almindelige størrelse på en kabinekuffert er 55x35-40x23 cm og 55x40x20 cm. Der findes modeller som kan ekspanderes fra 20-23 eller 23-26 cm i dybden.

Du kan altid have en underseat bagage som er mindre end en kabinekuffert med gratis ombord. Hos mange, hvis ikke de fleste selskaber, koster det som sagt ekstra at have en kabinekuffert med på en turistklasse eller low-fare billet. Det afhænger nemlig også af hvad for en billet du har, og typisk koster det ekstra hvis du rejser på den billigste billet. Hvis du har en dyrere billet, er bagage ofte inkluderet i din pris. Det kan du se når du booker din flybillet, hvilken slags bagage du skal betale ekstra for og hvor meget.

Lad os kikke på nogle eksempler for regler vedrørende størrelse og vægt for kabinekufferter, for nogle af de almindelige flyselskaber der har flyvninger ud i Europa fra Danmark.

Luftfartsselskab        Max størrelse        Max Vægt

SAS                          55x40x23 cm           8 kg             inkl. en taske max 40x30x15cm

Lufthansa                  55x40x23 cm           8 kg             inkl.en taske max 30x40x10cm

British Airways          56x45x25 cm           23 kg           inkl.en taske max 30x40x15cm

Air France                 55x35x25 cm           12 kg           inkl en taske max 30x40x15cm

KLM                          55x35x25 cm           12 kg           inkl en taske max 30x40x15cm

Norwegian                55x40x23 cm*          10 kg           inkl en taske max30x20x38 cm

Easyjet                      55x45x25 cm*  ikke angivet               gratis: 45x36x20 cm taske

Ryanair                     55x40x20 cm*           10 kg            gratis 40x20x25 cm taske

Wizzair                      55x40x23 cm *          10 kg           gratis 40x30x20cm/10 kg

Hos Norwegian kan du ikke have kabinekuffert med ombord på den billigste billet, kun den mindre taske. Det samme gør sig gældende for Ryan Air og Wizz Air. Hos Easyjet kan din kabinekuffert i nogle tilfælde blive placeret i cargoen, hvis der ikke er plads ombord. Hos Ryan Air og Wizz Air kan du have kabinekuffert med ombord på Prioritet, men ikke på den biligste billet.

Håndbagage reglerne er noget du bør tjekke i god tid før din rejse, hvis du overvejer at kun rejse med håndbagage.  Hos nogle flyselskaber skal man huske at købe en billet som tillader kabinekuffert ombord, hvis det er det du ønsker. At tilkøbe bagage i lufthavnen eller i sidste øjeblik online kan hurtigt blive dyrt.

Hos nogle flyselskaber, specielt lavprisselskaber, gælder det at dybden på kabinekufferten kun må være 20 cm.

Så hvis du vil være på den sikre side mhp. størrelsen er 55x40x20 cm et godt bud.

Du vil altid kunne se på flyselskabets hjemmeside hvilken størrelse håndbagage du til enhver tid vil kunne have med. Reglerne for om du må have din kabinekuffert med ombord eller den skal checkes ind varierer også, men har du tilkøbt kabinekuffert, kan du selvfølgelig altid få den med, såfremt den overholder mål og vægt, dog ikke altid i kabinen.

Easyjet har mulighed for at have lidt større bagage med som underseat luggage, og der findes nogle meget små kabinekufferter som opfylder disse krav. Her kan man ligeså godt tage en taske eller rygsæk med, for du kommer ikke til at blive tynget af bagagen med de mål der er for underseat bagage. Vi får snart den ultralette weekendtaske Chatelet Air i brun- den har de perfekte mål til underseat luggage hos Easyjet og tasken i sig selv fylder ikke noget, rummer 37 liter, lige så meget som en kabinekuffert!

Der er også regler for hvad du må og ikke må have med i din håndbagage.

Væsker må du have i beholdere op til 100 ml, så mange der kan lukkes i en 1 liters plastpose, som fås alle steder, og ellers er et rejse sæt med små flasker evt krukker til creme praktisk. Denne posen skal tages ud af kufferten i Security sammen med computer, mobil og andre elektroniske devices.

Du må ikke medbringe større væskebeholdere eller våbenlignende genstande som knive og andre skarpe genstande, samt kemikalier.

Der er en undtagelse af 100 ml reglen for babymad, som må være i større beholdere.

Til sidst skal det nævnes at selv om der er alle disse officielle krav til størrelsen på bagage om bord på flyet, er det ikke særlig sandsynligt at du bliver kontrolleret for om din kabinekuffert overholder mål og vægt. Det kan dog ske, at der er stikprøvekontrol. Hvis du vil være på den sikre side, vil vi absolut anbefale at undersøge og have den rigtige størrelse og vægt på din håndbagage.

Hvis du spørger dit luftfartsselskab om det gør noget om du har en kabinekuffert der afviger lidt fra deres specifikationer, vil det officielle svar altid være en henvisning til deres bagageregler.

Det skal tilføjes at det er et kæmpe problem for luftfartsselskaberne at folk slæber alt muligt med ombord. SAS for eksempel, har derfor set sig nødt til at skærpe praksis, da der kun kan være så meget i overhead compartments. For personalet ombord er blødere bagage som rygsække bedre, da de nemmere kan stuves end de hårde kabinekufferter.

HVILKE KABINE KUFFERT STØRRELSER KAN DU FÅ HOS THETRAVELLER

Vi har rigtig mange smukke Kabinekufferter fra Day Et som for eksempel Suitcase On Board, som opfylder kravene til størrelse hos rigtig mange luftfartsselskaber, også KLM og Air France, da de er ret smalle, 34-35,5cm i bredden. Det blir næppe et problem hos disse selskaber hvis du kommer med en 40 cm bred kuffert, men de formelle krav siger altså 35 cm hos de to. Dybden er 22-23 cm afhængig af model på Days kabinekufferter.

Adax kabinekuffert Rene, som vi har i alle farver er 36 cm bred og 22 cm i dybden.

Delsey, som verdens næst største kuffertleverandør, har kufferter i absolut alle størrelser og materialer, hårde og bløde. 

Vi starter ud med to af Delseys kabinekuffertmodeller: Comete+, som er en hård kuffert, i størrelsen 55x40x20 cm, den overall mest anvendelige størrelse på en kabinekuffert. En virkelig smuk og meget solid kuffert. Den kan også bruges hos flyselskaber der har en grænse for dybden på kufferten på 20 cm som for eksempel Ryanair.

Den første bløde kuffert hos TheTraveller er Pin Up 6 fra Delsey Paris, som kommer i samme størrelse i kabinemodel, dog er de udvendige mål lidt større, men den angives mange steder som en 55x20x40 cm, måske på grund af en viss fleksibilitet afhængig af hvor meget du fylder den. Videre har vi den ultralette Ordener der vejer knap to kg, den er genial på grund af vægten.

Alle kabinekufferterne hos os ligger i et relativt rimelig prisleje hvis vi taler om kvalitetskufferter. De fleste, også Delsey kufferterne, af de modeller vi har valgt foreløbigt, ligger på max 999 kroner med undtagelse af den flotte Day OnBoard, der kommer med separat låsbart computerrum, så den er lidt dyrere. At Delsey også kan leveres til denne lave pris, skyldes en aftale hvor kufferterne købes hjem i set fra leverandøren, vi pakker dem selv om, og derfor kan de udbydes til en rabat pris.

Og så har vi den flotte Delsey Chatelet Air som er en flot lux kuffert, men Price tag er ikke helt lux: 2699 kr (luksuskufferter ligger ofte på prisen 5-10.00 kr.)

Vores nyeste brand Epic stiller også med nogle meget flotte kufferter. Vi kan specielt godt lide phantom modellen, smart, let og med 5 års garanti. Og så har vi valgt en blød kabinekuffert derfra da vi kan se at bløde kabinekufferter har noge fortrin, for eksempel i pakning.

Det er også værd at kikke på garantierne. Kuffertbrands som Delsey og Samsonite har op til 10 års garanti på de dyrere modeller. Og Epic Airwave som er en billig kuffert har 5 års garanti. Phantom som hos os kan erhverves for under 1000 kroner, har udvidet 5 års garanti.

Vægten er også en faktor - vi har derfor opgivet vægt på alle kufferter vi sælger. De letteste ligger på rundt to kg, de tungeste rundt 3,3 for kabinekufferterne- værd at overveje hvis du kun kan have 8 kg med. 

Se alle vores kabinekufferter her samt andre rejsetasker

Reglerne for håndbagage kan blive ændret hos det enkelte flyselskab på ethvert tidspunkt. Derfor er ovennævnte eksempler vejledende og ikke nødvendigvis opdateret til enhver tid.

Tilbage til blog