Brands og bæredygtighed

Bæredygtighed er en kompliceret størrelse, og det kan sjældent eller aldrig lade sig gøre at fastsætte et produkts bæredygtighed, da det hænger sammen med produktets livscyklus. Man kan dog kikke på en virksomhed og se hvad de gør for at deres virksomhed bidrager mindst mulig til forurening, så som brug af råvarer, forurenende kemikalier m.m.
Her er en liste over de brands vi fører og deres bæredygtigheds status, i henhold til i hovedsag tre parametre: genanvendelse af materialer i produktionen, kortere transport fra fabrik til forbruger og brug af økologiske plantefibre.
Day Et - Lavede sin første ESG-rapport for virksomheden i 2022, som kan læses på deres hjemmeside. De har serier af recycled varer, også af havplast som vi lægger vægt på, i tillæg til deres kufferter i konventionelt produceret materiale. De er indehavere af Global Recycling Certificering for deres Recycled serie.
Markberg - Producerer deres ikke-ledervarer i genanvendt materiale.
Tintok - GOTS certificeret, lille uafhængig dansk virksomhed.
Studio Feder - GOTS certificeret, lille uafhængig dansk virksomhed.
Coming Copenhagen - PETA certificeret, de har lige startet også med produkter af genanvendt materiale, som vi har købt ind af. Lille uafhængig dansk virksomhed.
Kintobe - Genanvendt materiale fra blandt andet havplast og innovativ brug af nye ikke animalske materialer i alle deres produkter. Lille uafhængig dansk virksomhed. Certificeringer mhp. arbejds- og lønforhold.
Mellow Mind - Lille uafhængig dansk virksomhed. Producent af miljøvenlige hårprodukter.
Mooves Good - Leverandør af bambusprodukter, som bl.a. er et vandbesparende materiale.
AYA&IDA - Lille uafhængigt dansk virksomhed. Fokus på reduktion af  brugen af engangsflasker til vand og engangskrus til varme drikke.
Adax - Leverandør af tasker i genanvendt materiale, samt leverandør af kufferter i konventionelt materiale.
SILFEN Studio - Lille uafhængig dansk virksomhed. Leverandør af nylon tasker i genanvendt materiale.
BIGSo Box of Sweden - Svensk familievirksomhed siden 1963 med fokus på at skabe langtidsholdbare opbevaringsløsninger. Europæisk produktionsfacilitet.
Organotex - Ecomærket vandimprægnering baseret på plantemateriale uden PFC (fluorcarboner), Lokal produktion, i Sverige, hvor virksomheden er hjemmehørende.
Koustrup & Co. - Økologi og fokus på et ansvarlig valg af materialer, producerer varerne i Europa.
Kartotek Copenhagen - Lille uafhængig virksomhed. Producerer i Europa med de fineste europæiske materialer.
CPH Bags - Kun RPET (recycled plastik) materialer, flytter pt. produktion fra Kina til Polen i ønske om at få en mere kontrolleret produktion.
Bambaw - Økovenlige biologisk nedbrydelige bambusprodukter og genanvendelige alternativer til engangsprodukter, specielt plast.
AY Studios - Lille uafhængigt dansk brand. Producerer biologisk nedbrydelige solbriller, samt innovativt design af nylon rejsetasker i genanvendt materiale.
Lefrik - Spansk producent af langtidsholdbare rygsække, tasker og toilettasker. De baserer hele deres produktion på genanvendt materiale som når det er slidt op skal kunne indgå i produktion af nye produkter. De er en del af fremtidens cirkulære økonomi. PETA-certificeret, Global Recycling Standard Certificeret 1% for the planet certificeret.
Bamboo Pro - Vores leverandør af genanvendelige vatrondeller.
Habiba - Dansk design af økologiske toilettasker og makeuppunge, lavet i Indien.
Kreafunk - Anvender genanvendt plast i deres produkter.
OMOM - Svensk producent af økologiske bomuldstasker og rygsække, GOTS-certificeret.
Virksomheder vi har produkter fra som vi Ikke har klassificeret foreløbigt, men som sandsynligvis baserer deres produktion på konventionelt materiale. De kan dog have tiltag der bidrager til at reducere miljøbelastningen af deres virksomhed. Se listen nedenunder.
Valmed - medicinsk engangsudstyr.
Mags - bøger.
Gaiam - yogaudstyr.
Joyroom - elektronik.
Go Travel - bagage tilbehør.